Svetsare i Västerås blir möbeldesigner

Hej på er

Jag jobbar som svetsare i Västerås vilket ju oftast innebär att man svetsar och löder olika metaller och rör för tekniska lösningar till exempel. Men nu har jag precis börjat göra lite roliga grejer vid sidan om som en hobby, nämligen möbler och möbeldetaljer. Det är väldigt roligt och jag har gjort om en del av garaget till verkstad.

Det började med att jag lekte lite grann med spillvirke på jobbet och sedan satt jag och sökte på nätet och insåg att det där skull jag också vilja göra. Så jag satte mig ner och skissade på lite idéer och nu är det i princip allt jag gör på min lediga tid. Jag har till och med fått några beställningar på grejer som folk sett att jag gjort och som de vill ha likadan. Så nu kommer jag att starta verksamhet. Jag kommer ha kvar mitt vanliga jobb som svetsare ett tag till för jag trivs väldigt bra, dessutom är det en trygghet att ha det. Sen får vi se hur det går med mitt eget förtag om jag går ner i tid på det andra eller om jag så småningom väljer att satsa helt och fullt på min egen firma.

Eftersom mitt andra jobb inte erbjuder några svetsade möbler eller inredning så är det inte konkurrerande verksamhet och min chef tyckte det var kul att jag vågar prova. Det han faktiskt också hjälpt mig med är att jag kan få köpa spillvirke från jobbet och har även tack vare min chef fått kontakt med en underleverantör i Västerås av material när jag behöver till större grejer. Det här känns superkul och spännande så kanske du ser mina möbler på någon möbelmässa framöver. Ha det så gott och våga satsa på era idéer och drömmar!